Rijschool

Rijscholen zijn in nagenoeg elk dorp of elke stad te vinden. Meestal zelfs wel meerdere. Als jij een rijbewijs wilt gaan halen, is het dus belangrijk dat jij een rijschool kiest die bij jou past.Welke rijschool past bij jou?

Als er maar een autorijschool bij jou in de woonplaats gevestigd is, dan is de keuze niet zo moeilijk. Zijn er echter meerdere in jouw woonplaats gevestigd, dan kan het lastiger zijn om een keuze te maken. Het is dan verstandig om eens in jouw directe omgeving (bijvoorbeeld bij vrienden of familie) te informeren of zij goede of minder goede ervaringen met een autorijschool hebben. Wellicht dat dit de keuze wat makkelijker maakt. Als het toch nog niet duidelijk is, kan je bij nagenoeg elke autorijschool, ook bij Rijschool Stad van de Zon een proefles aanvragen. Tijdens de proefles kan jij kijken of er een klik met de instructeur is. Dit is uiteraard wel belangrijk, omdat jullie de komende maanden veel tijd met elkaar door zullen brengen en hij of zij jou veel dingen moet leren. Hopelijk weet je na de proeflessen welke autorijschool het beste bij jou past.

Wachtlijst?

Als jij een keuze moet gaan maken uit de vele rijscholen, dan is het ook verstandig om te informeren of zij een wachtlijst hebben. Bij sommige rijscholen kan je direct terecht en bij andere rijscholen kan er (een lange) wachtlijst zijn.

Wat voor rijbewijs kan je halen?

Het rijbewijs B (voor de auto) is het populairste rijbewijs. Je kunt echter bijvoorbeeld ook nog een rijbewijs voor de motor, aanhanger of bijvoorbeeld vrachtwagen halen. Autorijlessen worden door nagenoeg alle rijscholen gegeven. Als jij een ander rijbewijs wilt gaan halen, is het verstandig om vooraf goed na te kijken welke rijscholen deze lessen wel of niet verzorgen.

Wat zijn de kosten voor rijlessen?

De kosten voor rijlessen verschillen per rijschool. De meeste rijscholen bieden verschillende lespakketten aan. In deze lespakketten zijn een X-aantal lessen opgenomen en vaak een keer praktijkexamen. Bij andere lespakketten zijn er ook theorielessen opgenomen. Omdat er dus verschillende lespakketten beschikbaar zijn, is er ook altijd wel een lespakket beschikbaar wat bij jou past. Tijdens de proefles of eerste rijles zal de instructeur een inschatting maken over het aantal lessen wat jij waarschijnlijk nodig hebt. Naar aanleiding daarvan kan jij het lespakket kiezen wat het meest geschikt is voor jou. Als je liever losse rijlessen afneemt, is dat vaak ook mogelijk. Wel zijn de losse lessen vaak duurder dan wanneer je een lespakket afneemt. Losse lessen zijn dus alleen interessant als je maar weinig lessen nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld al kunt rijden. In alle overige gevallen is een lespakket vaak het voordeligst.

Pin It on Pinterest

Share This