Vragen en antwoorden _ rijschool stad van de zon Heerhugowaard

Hoe duur is een rijles?

 

Uit onderzoek van het CBR (2022) blijkt dat cursisten gemiddeld 43,1 lesuren nodig hebben om hun rijbewijs te halen. De gemiddelde prijs van een rijles van één uur is volgens het CBR € 47,17. Op basis van deze gemiddelden zou je uitkomen op € 2.037,74 voor je rijlessen. Bij Rijschool stad van de zon ben je een paar euro goedkoper uit dan de gemiddelde prijzen in Nederland.

 

Hoeveel uur duurt een rijles?

 

De meeste jongeren volgen een rijles van een uur en hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 35-40 uur nodig. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde.

Er zijn altijd leerlingen bij Rijschool stad van de zon die sneller hun rijbewijs halen en heel soms ook mensen die er langer over doen. Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden.

 
Na het volgen van minimaal 20 uur rijles kunt je het voorlopig rijbewijs M18 afhalen. Hiermee mag je alleen de baan op (dus zonder begeleider)!
De stage duurt minimum 3 maanden en maximum 18 maanden, want dan vervalt het voorlopig rijbewijs M18.

 

Hoeveel autorijlessen kan je het beste per week volgen? In principe net zo vaak als je wilt. De meeste mensen doen 1 keer in de week, maar hoe eerder je je rijbewijs wilt hebben ja hoe meer je in een week zal moeten lessen. Als je ‘m dus heel snel wilt hebben kan je dus ook meerdere keren, 3 of 4 keer in de week lessen

Wat bedoelende ze met de term Rijschool?

 

Het begrip rijschool heeft 2 verschillende betekenissen: 1) school voor rijles. school waar men een opleiding kan volgen om met een auto of een motor te rijden en waar men een rijbewijs voor die voertuigen kan verwerven;school voor rijles. 2) school voor paardensport.

 

Eigenlijk iedereen kan het rijbewijs halen, maar bij sommigen kost het iets meer inspanning en oefening. Als je veel angst heb tijdens de rijlessen is dat iets waar aan gewerkt moet worden tijdens de lessen.
 
Gelukkig mag je tijdens de rijlessen fouten maken.
 
Als je 4 keer binnen 5 jaar zakt voor je rijexamen, doe je daarna een speciaal examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou. En je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Mocht je dit overkomen dan wordt je natuurlijk door Rijscholen in Heerhugowaard goed begeleid.
 
Het is normaal dat er gemiddeld 40 rijlessen nodig zijn om aan het praktijkexamen deel te mogen nemen. Rijschool Stad van de zon  gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft en elke jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt. Dit is uiteraard een gemiddelde. De één heeft meer aanleg dan de ander. Om die reden is pakket 3 ons meest gekozen startpakket
Afhankelijk van jouw agenda kun je met gemiddeld 3 á 4 rijlessen per dag al in 5, 8 of 10 dagen je rijbewijs halen. In verband met de wachttijden door Covid en meerdere lockdowns, worden de rijlessen verdeeld over acht weken. In 5, 8 of 10 dagen is niet over 5, 8 of 10 dagen. Verder heeft het CBR vaak een wachtlijst om af te rijden. Bij Stephan Potters of een andere rijinstructeur van Rijschool Stad van de zon kunnen je dat op dat moment vertellen.

Pin It on Pinterest

Share This