Heb jij faalangst?

Schaam je niet wij zijn faalangst-rijinstructeur gecertificeerd.

Wij helpen iedereen van alle leeftijden die het erg spannend vindt of misschien iets vervelends heeft meegemaakt.  

Oorzaken:

Rijangst kan op verschillende manieren ontstaan in het verkeer. Zo kan het zijn dat je al jaren uw rijbewijs hebt, maar te weinig hebt gereden. Doordat je nu ineens voor uw werk meer in het verkeer moet doorbrengen en de drukte niet gewend bent, slaat ineens het noodlot toe. Ook kan het zo zijn dat de onzekerheid toeslaat, als bestuurder, maar kan ook gebeuren als passagier.

Eerst rijd je nog probleemloos zo’n 50.000 km per jaar en dan ineens durft je niet in te voegen op de snelweg. Of dat je begint te transpireren als u een vrachtauto voorbij rijdt of ineens wanneer je een tunnel inrijdt.

De oorzaken van dit vervelende gevoel kan komen door een negatieve rijervaring. Maar kan ook veroorzaakt worden door (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering van uw persoonlijke situatie. Dit kunnen oorzaken zijn waardoor dit kan gebeuren.

Symptomen:

De aanleiding tot rijangst is divers, maar de symptomen zijn veelal gelijk;

  • Transpireren
  • Trillen
  • Hartkloppingen
  • Hoofdpijn
  • Hyperventileren
  • verkrampte spieren

Dit zijn maar een paar voorbeelden die kunnen optreden bij rijangst.

Op het moment dat een van deze symptomen je overvalt, dan kun je de greep op de situatie kwijt raken en de controle verliezen.

Als je jezelf in het bovenstaande herkent, weet dan dat je niet alleen staat.
In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen met een rijbewijs met rij- of verkeersangst, waardoor ze alleen nog maar voor hun bekende omgeving durven te rijden of soms al helemaal niet meer durven deel te nemen aan het verkeer.

Deze angsten gaan we aanpakken zodat je weer de controle erover gaat krijgen.

Wil je het eerst een keer gewoon proberen dan ben je al halverwege vraag nu een proefles aan (gratis) en wij helpen je op weg.

Vragen?

Of je nu 16,5 of 70 jaar bent, iedereen heeft wel een bepaalde angst of heeft ergens wel een probleem mee. Wij staan graag voor je klaar om jouw vragen of problemen op te lossen.

Vraag een vrijblijvende en gratis proefles aan en we komen er samen zeker uit.

Pin It on Pinterest

Share This