Rijschool stad van de Zon in Heerhugowaard.

Hieronder vind je veel gestelde vragen met daarbij ons antwoord.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Wij helpen je graag verder.

Contant betalen mag dat?

Dat kan. De voorkeur gaat echter uit naar een Ideal-betaling omdat de betaling dan gelijk in onze boekhouding verwerkt of via de rijlesplanner app wordt en ook in jouw kostenoverzicht.

Ik wil graag een pakket. Moet ik het bedrag in één keer betalen?

Nee hoor. Je mag het bedrag ook in termijnen betalen. Het belangrijkste is dat alles betaald is als alle lessen binnen het pakket afgerond zijn. Je mag dus ook gewoon per week betalen.Maar een rijlespakket geeft je korting.

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. Een Rij-instructeur van Rijschool Heerhugowaard, Stad van de zon of Steeman begeleidt je naar het CBR en daar kun je ervaren hoe het is om een rijexamen af te leggen bij het CBR. Een examinator gaat met je mee en alles gaat zoals het bij het echte examen ook gaat.

Aan het einde van de oefentoets krijg je van de examinator te horen welke punten je nog moet verbeteren om te kunnen slagen voor het echte rijexamen.

Tijdens de toets doe je ook twee bijzondere verrichtingen. De examinator kiest uit keren, parkeren, een stopopdracht of een hellingproef. Als dat goed gaat kun je daar tijdens het echte rijexamen vrijstelling voor krijgen en hoef je dus geen bijzondere verrichtingen meer te doen.

Voordelen van een tussentijdse toets?

Het grote voordeel is natuurlijk dat je een keer meemaakt hoe het is om examen te doen. Er zit iemand anders naast je in de auto, en die persoon is ook nog eens een examinator of andere instructeur.

Na de tussentijdse toets weet je wat er van je verwacht wordt en ervaar je wat het examenniveau moet zijn. Je hoort welke punten je nog moet verbeteren.

Daarnaast kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Met al deze dingen doe jij je voordeel op het echte examen en ga je wellicht met een geruster hart je examen tegemoet.

Ik les al een tijdje bij jullie maar wil graag een andere instructeur, kan dat?

Ja dat kan. Je kunt dat gewoon bij je huidige instructeur aangeven maar als je dat vervelend vindt, kun je ons ook gewoon een email sturen of een whatsapp.

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt, een klik hebt met de instructeur en zijn manier van lesgeven.

Wij kijken er dus niet raar van op: het belangrijkste is dat jij tevreden bent!

Kan ik kiezen bij welke instructeur ik wil lessen?

Je kunt dit vermelden op het aanmeldingsformulier of het doorgeven wanneer je de eerste afspraak inplant.

Hoe vaak kan ik per week lessen?

Je kan zo vaak per week lessen als dat je wilt. Het is wel handig om dit tijdig aan te geven want een voorwaarde is natuurlijk dat er plek is in onze agenda. Dit kun je zelf direct zien in de rijlesplanner.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dat kunnen we moeilijk aangeven. Iedereen heeft zijn eigen leergang. De ene persoon leert snel en de andere persoon heeft er wat meer moeite mee.

Uit onderzoek door Bovag kwam dat een gemiddelde leerling ongeveer 45 uur rijles nodig heeft. 

Ik ben mijn afspraak vergeten.

Je kunt een rijles-app downloaden in de appstore / playstore. Die app heet “Plan Rijles”. Je krijgt een wachtwoord van ons om in te loggen. Je kunt in deze app alles vinden: van geplande afspraken tot facturen tot een kostenoverzicht 

Kunnen mijn ouders een rijles cadeau doen?

Ja dat kan natuurlijk via de shop op de website kunnen je ouders of andere familie online een rijles voor je kopen en betalen.

Pin It on Pinterest

Share This