ROSO CURSUS

Rijschool Stad van de Zon gaat samenwerken met Antislipschool Slotemakers in Zandvoort en bied zo een mogelijkheid voor het volgen van een curcus Rijden Onder Specifieke Omstandigheden (ROSO).

Hierbij ervaar jij als cursist hoe het is om een noodstop te maken op een glad wegdek met verschillende snelheden.

De werking van bepaalde beveiligingssystemen komen hierbij ook aanbod. De essentie van de training ROSO is dat je de onbeheersbaarheid van moeilijke situaties ervaart. De ROSO training maakt de jonge automobilist bewust van de gevaren die het autorijden met zich meebrengt.

Dit is derhalve ook een ervaringscursus, waarbij veel praktijkuitleg wordt gegeven.

Persoonlijke begeleiding:

Tijdens de curcus wordt de je begeleid door instructeurs van Slotemakers. Dit is belangrijk om op de emoties en instinctieve reacties te kunnen inspelen.

Dit alles in het kader van de veiligheid op de weg. Er wordt gereden in auto’s van Slotemakers en je rijdt in teamverband, samen met twee andere deelnemers en een instructeur in de auto.

Oefeningen:

Uitwijken: Bij deze oefening is het de bedoeling dat je in een gesimuleerde situatie een obstakel op een glad wegdek ontwijkt. Hierbij zorgen de gladde coating op de baan en  de ingrepen van de instructeur ervoor dat de auto in onbalans raakt en gaat slippen. Dit kan je beter voorkomen door de snelheid en de stuurbewegingen aan te passen aan de omstandigheden. Hierop ligt dan ook het accent tijdens deze cursus: voorkomen is beter dan glijden.

Remmen:  Een auto tijdens een noodstop veilig tot stilstand brengen is niet gemakkelijk!  Daarom leert de cursist hoe de een auto zo snel mogelijk op een veilige manier tot stilstand moet worden gebracht, met én zonder ABS. Hierbij ervaar je als  cursist welke beperkingen er zijn als je te hard rijdt en remt. Tevens wordt de bermvlucht geoefend en wordt je geconfronteerd met de gevolgen van verkeerd handelen en impulsieve reacties. Onmisbaar voor iedere automobilist, maar zéker voor de starter!

Deze cursus is los te boeken de kosten zijn € 60,-

Scroll to Top