BROMFIETSRIJBEWIJS

Theorie voor het bromfietsexamen

Om het brommer of scooter rijbewijs te halen, moet je eerst het theorie certificaat AM  halen. Het Theorie examen  mag je al op 15,5 jarige leeftijd doen. Voordat je begint met de praktijklessen, moet je het Theorie examen gehaald hebben.

Je zult 4-6 lessen nodig hebben om goed voorbereid te zijn op het praktijkexamen en te kunnen slagen.

De praktijklessen

Net als voor het Autorijbewijs moet je eerst geslaagd zijn voor je Theorie-examen voordat je het Praktijkexamen mag doen. Dit examen mag afgelegd worden vanaf je zestiende jaar.

Om je voor te bereiden op het praktijkexamen is een aantal praktijklessen nodig. Hoeveel je er precies nodig hebt is per persoon verschillend. Dit is onder andere afhankelijk van je rijvaardigheid, kennis over de bromfiets, leersnelheid en verkeersinzicht.

Het bromfietsexamen duurt ongeveer 45 minuten, waarvan je circa 25 minuten daadwerkelijk op de weg rijdt. De overige tijd is nodig om kennis te maken met de examinator, uitleg over de portofoon en natuurlijk na afloop de nabespreking: (ben je geslaagd of niet?).

Tijdens de rit op de weg rijdt de examinator (en je instructeur, als je dit graag wilt) op een scooter achter je aan en krijg je via de portofoon (net als bij het motorexamen) te horen welke kant je op moet.

Onderschat dit examen niet, want je krijgt (als je geslaagd bent) net als beginnende automobilisten gewoon een puntenrijbewijs (beginners rijbewijs). Dat wil zeggen dat je voor iedere (grove) overtreding in het verkeer (straf)punten krijgt. Na drie strafpunten kun je weer opnieuw examen doen.

Kijk bij onze pakketten naar de bromfiets pakketten
Tarieven

Losse les/proefles ( 60 minuten)
Helm mutsje (verplicht)
Theorieboek bromfiets
Theorie examen bromfiets
Herexamen

€ 33,-
€ 5,-
€ 19,50
€ 34,-
€ 158,-

rijschool-stad-van-de-zon-heerhugowaard-scooter

Scroll to Top